درب ملامینه HPL یک نوع درب داخلی است که پوسته‌ای از ملامینه به سطح درب کشیده شده است. این نوع درب به عنوان یک جایگزین با کیفیت و ارزان قیمت برای درب های چوبی و MDF شناخته شده است.

مزایای استفاده از درب HPL

مزایای استفاده از درب HPL

استفاده از درب ملامینه دارای مزایای زیادی است که شامل موارد زیر می‌شود:

۱. مقاومت بالا در برابر خراشیدگی و ساییدگی: درب ملامینه، نسبت به درب های چوبی و MDF، مقاومت بالاتری در برابر خراشیدگی و ساییدگی دارد. بنابراین، می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای درب های با قابلیت استفاده بالا (مثلاً درب های ورودی) استفاده شود.

۲. مقاومت در برابر رطوبت: این نوع درب، به دلیل پوشش ملامینه ای که بر روی آن قرار دارد، مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارد. بنابراین، می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده در مناطق با آب و هوای مرطوب و یا درب هایی که در معرض آب قرار دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

۳. قابلیت شستشو: خطر از بین رفتن رنگ و طرح درب ملامینه به دلیل شستشوی آن وجود ندارد، بنابراین می توانید آن را با استفاده از صابون و آب ساده پاک کنید.

۴. مقاومت در برابر حرارت: درب ملامینه، مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد، بنابراین می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای درب های حاشیه نمایی مورد استفاده قرار گیرد.

۵. هزینه کمتر: همانطور که گفته شد، درب ملامینه به طور کلی از نظر هزینه، ارزان‌تر از درب های چوبی و MDF هستند، بنابراین می تواند به عنوان یک جایگزین با قیمت مناسب برای این درب ها مورد استفاده قرار گیرد.

انواع مختلف درب

انواع مختلف درب های ملامینه HPL

درب ملامینه HPL در انواع مختلفی از جمله طرح، رنگ و سایز تولید می شوند. برخی از انواع مختلف آن عبارتند از:

این مطلب را هم بخوانید
درب چوبی چه تاثیری بر دکوراسیون داخلی دارد؟

1- درب های تخت: این درب‌ها بیشتر به صورت یکپارچه با رنگ سفید و یا رنگ دلخواه شما تولید می‌شوند.

2- درب‌های فریم دار: این درب‌ها، یک قاب دارند که می‌تواند در رنگ یا چوب متناسب با دکوراسیون داخلی شما باشد.

3- درب‌های پوشیده‌شده: این درب‌ها شامل لایه‌های مختلفی از جمله فوم، چوب MDF و … هستند که مقاومت بالایی در برابر ضربه و خراشیدگی دارند.

4- درب‌های ضدآب: این نوع از درب‌های ملامینه، با استفاده از مواد شیمیایی و پوشش‌های مخصوصی تولید می‌شوند که قابلیت مقاومت در برابر رطوبت و آب را دارند.

5- درب‌های با روکش چوب: این نوع از درب‌ها دارای روکشی از چوب طبیعی هستند که به آن‌ها شکل و ظاهر چوبی می‌دهد.

6- درب‌های با طرح: این نوع از درب‌ها، دارای طرح‌های مختلفی هستند.

7- درب‌های شامل شیشه‌: این درب‌ها با فریم شیشه‌ای تولید می‌شوند و مناسب برای استفاده در اتاق‌های پذیرایی، ادارات و دفاتر هستند.

همچنین درب‌های ملامینه در رنگ‌های مختلفی تولید می شوند که شامل سفید، خاکستری، مشکی، قهوه‌ای و رنگ‌های چوبی مختلف می‌باشد.

فرایند تولید و ساخت

فرایند تولید و ساخت درب ملامینه

درب‌های ملامینه از چند لایه مختلف ساخته شده‌اند، که در پایین‌ترین لایه آن‌ها از یک قالب چوبی استفاده می‌شود. در ادامه، لایه‌ی بعدی کاغذ ملایمینه (Melamine Paper) روی این قالب چوبی چسبانده می‌شود. این کاغذها از نوع دکوراتیو هستند و با توجه به نوع طرح و رنگ برای این کار استفاده می شوند. سپس، در همان مرحله، لایه‌های بیشتری از ملامینه به‌صورت دقیق‌تر بر روی کاغذ چسبانده می‌شوند.

در مرحله بعد، درب‌های ملامینه به‌صورت یکپارچه به‌هم فشرده می‌شوند. این کار با استفاده از یک دستگاه خاص انجام می‌شود که با اعمال فشار و حرارت، لایه‌های مختلف در هم فشرده شده و به‌صورت فشرده شده به‌دست می‌آیند. پس از این مرحله، درب‌ها باید شیرینگ (Trimming) شوند، به طوری که اندازه و شکل نهایی درب‌ها به‌دست آید.

این مطلب را هم بخوانید
درب ضد سرقت چه تفاوتی با درب معمولی دارد؟

در نهایت، لبه‌های درب‌ها در بازه‌های مختلف از طریق فرآیند Edge Banding با یک نوار PVC پوشانده می‌شوند. این نوارها روی لبه‌های درب‌ها چسبانده می‌شوند و به‌طور کامل لبه را پوشش می‌دهند. سپس درب‌ها به‌عنوان یک قطعه‌ی کامل آماده‌ی نصب و استفاده می‌شوند.

تعمیر و نگهداری درب HPL

برای تعمیر و نگهداری درب‌های ملامینه، ابتدا باید به شکلی که احتمال خرابی یا آسیب به درب کمتر باشد، با آن‌ها برخورد کرد. برای مثال، پیشنهاد می‌شود برای جابجایی و حمل و نقل، درب را به همراه دو نفر برداشته و با احتیاط حرکت داد.

در صورتی که درب با خطاهای سطحی (مانند خط و خش) روبرو شده است، می‌توان از روش‌هایی مانند استفاده از پوشش‌دهی با رنگ یا لاک استفاده کرد. در صورتی که درب ترک خورده است، می‌توان از روش تعویض برای آن استفاده کرد.

برای نگهداری درب‌های ملامینه، پیشنهاد می‌شود آن‌ها را با یک پارچه نرم تمیز کرده و از استفاده از مواد شیمیایی سخت یا ترکیبات شوینده با خاصیت آتش‌زا خودداری کرد. همچنین، در دمای بالا و حرارت زیاد، ممکن است لایه‌های درب از هم جدا شوند. در این صورت، باید درب را به سرعت به دمای عادی بازگرداند و در مواجهه با نشانه‌هایی مانند ورقه‌زدگی یا تغییر شکل، باید درب را تعویض کرد.